Karibi kókuszgolyók csokoládé öntettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 6 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tk vanília aroma
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 ek vanília aroma
  • 5 dkg méz
  • 1/2 dl tejszín

Öntet:

  • 1 tasak főzni való csokoládéöntet
  • 3 dl tej

Mártogatóshoz:

  • 1 dl tejszín kissé felverve
  • 10 dkg kókuszreszelék

Díszítés

  • tetszés szerint banánkarikák, menta, kókuszchips, stb.

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük,és vanília aromát öntsünk hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.

A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. Felét a fehérjehabnak tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel.Ezután a másik fele habot, és a másik fele lisztes keverékkel óvatosan keverjük össze egy keverőlapáttal. A formába öntsük bele,és egyengessük el a tésztát.

Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Szép aranysárgára sül,de tegyünk tűpróbát. Hagyjuk hűlni.

Ebből a tésztából készítjük el a golyóhoz a masszát a késes aprítóban. A krémsajtot, a mézet, az aromát, a citromhéjat és a tejszínt a tésztával alaposan dolgozzuk össze. Amikor összeáll a masszán, kivesszük a gépből, és hűtőbe tesszük 1 órára.

Nedves kézzel golyókat formázunk belőle. A félig felvert tejszínbe mártjuk a golyókat, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Tálcára rakjuk, és hűtőbe tesszük tálalásig.

Az öntetet a leírtak szerint tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük. A kihűlt a kókuszgolyóval kínáljuk, banánkarikákkal díszítjük.

Ebből a mennyiségből kb. 15-20 golyó lesz.