Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kardinális szelet recept

Kardinális szelet
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 2 rúdhoz:
    Tésztához:

    • 55 dkg  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 35 dkg kristálycukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 dkg porcukor
    • 7 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 2 tk citromlé

    Krémhez:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg porcukor
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg étkezési keményítő
    • 4 ek presszó kávé (főzve)
    • 5 dl habtejszín
    • 10 gr zselatin

    Kenéshez:

    • kb 40 dkg baracklekvár

    Díszítésnek:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 2 ek presszó kávé
    • 1 tk étolaj

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot,sót,citromlevet és kemény habbá verjük.
    Az egész tojásokat, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel,majd hozzákeverjük a lisztet is.

    Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, kettő, 25×40 cm-es csíkot vágunk.
    Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot és 3 csíkot halmozunk kb 2 cm magasra úgy,hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
    A sárga masszával is betöltjük (a fehér, tojáshabos csíkok között).
    A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál,hogy össze ne folyjon a két tészta. Egy sütőlemezen két lapot fogunk sütni, ezért fontos, hogy felhajtsuk a sütőpapír szélét. A másik lemezre is elkészítjük a lapokat, majd azokat is megsütjük.
    170 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    A megsült tésztákat kihűtjük, majd leszedjük róla a sütőpapírt. A lapok alsó felét (amelyek közé a krém fog kerülni) megkenjük lekvárral.

    Krém készítése:
    A tojás sárgákat a cukorral, a keményítővel, a kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is elkeverjük.
    Kis lángon elkezdjük összefőzni, majd amikor már gőzölög beleszórjuk a zselatint és sűrűre főzzük a krémet, majd kihűtjük.

    A tejszínt keményre verjük és a főzött krémmel alaposan összekeverjük.

    A krém felét az egyik lekváros lapra simítjuk, majd befedjük egy másik lappal, melynek a lekváros része kerül a krémre. A maradék lapokkal, krémmel is ugyanígy járunk el.

    A csokit, a kávét és az olajat a mikróban vagy gőz felett összeolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk.

    Tipp:

    A felhalmozódott tojásfehérjék felhasználására is alkalmas sütemény.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá