Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellkrémes csokimázas kocka diógrillázzsal recept

Karamellkrémes csokimázas kocka diógrillázzsal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 24 dkg liszt
    • 4 dkg zsír
    • 1 csomag szalalkáli
    • 1 dl tej
    • 3 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 4 ek liszt
    • 15 dkg cukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg vaj

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • 5-8 dkg diógrillázs

    Elkészítése:

    A lisztet, cukrot és a zsírt összedolgoztam, közben a szalalkálit a langyos tejben felfuttattam.

    A tojással együtt a felfuttatott szalalkálival összegyúrtam a tésztát. Kettőbe osztottam és kisodortam, majd a tepsi külső oldalán (alján) , amit zsírral megkentem 180 fokos sütőben megsütöttem egyenként. (Közben ajánlott a családtagok eltávolítása a konyhából és az ablakok szélesre tárása az ammónia gyors távoztatása érdekében.)

    Rácsra téve hagytam a lapokat kihűlni.

    A krémhez a cukrot felolvasztottam. A tejet simára kevertem a liszttel és a gyönyörű borostyánszínű karamellre öntöttem. Takaréklángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főztem.

    Hagytam kihűlni, majd belekevertem a vaníliás cukorral elkevert vajba.

    Megkentem vele az egyik lapot és rányomtam óvatosan a tetejére a másikat.

    Az étcsokoládét felolvasztottam és elkevertem benne az egy evőkanálnyi olajat, a sütemény tetejére simítottam.

    A diógrillázst aprító géppel ledaráltam, de egy sodrófa is jó szolgálatot tesz. Megszórtam a sütemény tetejét.

    Hűtőbe tettem és egy éjszakát puhulni hagytam a süteményt.

    A szélét levágtam, majd kockára vágva kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá