Karamellkrémes csokimázas kocka diógrillázzsal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 24 dkg liszt
  • 4 dkg zsír
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 3 ek porcukor
  • 1 tojás

Krém:

  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • 5-8 dkg diógrillázs

Elkészítése:

A lisztet, cukrot és a zsírt összedolgoztam, közben a szalalkálit a langyos tejben felfuttattam.

A tojással együtt a felfuttatott szalalkálival összegyúrtam a tésztát. Kettőbe osztottam és kisodortam, majd a tepsi külső oldalán (alján) , amit zsírral megkentem 180 fokos sütőben megsütöttem egyenként. (Közben ajánlott a családtagok eltávolítása a konyhából és az ablakok szélesre tárása az ammónia gyors távoztatása érdekében.)

Rácsra téve hagytam a lapokat kihűlni.

A krémhez a cukrot felolvasztottam. A tejet simára kevertem a liszttel és a gyönyörű borostyánszínű karamellre öntöttem. Takaréklángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főztem.

Hagytam kihűlni, majd belekevertem a vaníliás cukorral elkevert vajba.

Megkentem vele az egyik lapot és rányomtam óvatosan a tetejére a másikat.

Az étcsokoládét felolvasztottam és elkevertem benne az egy evőkanálnyi olajat, a sütemény tetejére simítottam.

A diógrillázst aprító géppel ledaráltam, de egy sodrófa is jó szolgálatot tesz. Megszórtam a sütemény tetejét.

Hűtőbe tettem és egy éjszakát puhulni hagytam a süteményt.

A szélét levágtam, majd kockára vágva kínáltam.