Karamelles cupcake recept
Hozzávalók:
Muffin (mérce 2,5 dl-es bögre):
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél bögre olaj
- 1 bögre tej
Karamellszósz:
- 25 dkg cukor
- 4 ek víz
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl gabtejszín
- 2 csipet só
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 125 g mascarpone
- a karamellszósz 3/4 része
Elkészítése:
A muffinhoz a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a tejet és az olajat apránként hozzákeverjuk, amíg homogén nem lesz a massza.
A muffin formát muffin papírral kibéleljük, majd a mélyedésekbe 1-1 evőkanállal teszünk a tésztából és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
A szószhoz a cukrot a vízzel elkeverjük és karamellizáljuk. Nem kell kavarni csak rázogatni. Ha szép barna a színe, akkor még melegen hozzáadjuk a sót, vajat és tejszínt, majd összeforraljuk.
A krémhez a tejszínt a kihűlt karamellszósz háromnegyedével felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és tovább verjük.
Ha kisültek a muffinok, hagyjuk kihűlni és utána a közepét kiszedjük (én díszítőcsővel szedtem ki, de kiskanállal is lehet bele lyukat készíteni). A maradék karamellszósszal megtöltjük a muffinokat.
A krémet nyomózsákba töltjük és a muffinokat ízlés szerint díszítjük vele.