Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás torta recept

Karamellás torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 3 darab tojás
    • 120 g kristálycukor
    • 100 g sima liszt
    • 20 g kakaó
    • 2 ek víz
    • 1 ek olaj
    • 1 tk sütőpor

    Krémhez:

    • 397 g karamellizált édesített sűrített tej
    • 250 g vaj

    Díszítéshez:

    • 250 ml habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • mogyoró
    • étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tészta készítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a vizet, olajat és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett szilikonformába tesszük, és berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W) 5 percet sütjük. A mikró ajtaját még 3 percig ne nyissuk ki, hadd pihenjen a torta.

    A krém készítése:

    A karamellből 3 evőkanállal félreteszünk (ezzel kenjük majd le a kihűlt tortát), a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A habtejszínt a cukorral keményre verjük.

    A torta összeállítása:

    A tortát lekenjük a félretett 3 evőkanál karamellel, megszórjuk durvára tört földimogyoróval, rákenjük a krémet, és ráhalmozzuk a habtejszínt.

    Olvasztott csokival, csokis mogyoróval vagy tetszés szerint díszítjük. A hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

    Tipp:

    Nagyon finom karamelles torta, hamar elkészül. Jó étvágyat hozzá!

    Szuhi adsense:
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek