Karamellás torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Karamellás torta

Hozzávalók:

  • 3 darab tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 100 g sima liszt
  • 20 g kakaó
  • 2 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 1 tk sütőpor

Krémhez:

  • 397 g karamellizált édesített sűrített tej
  • 250 g vaj

Díszítéshez:

  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mogyoró
  • étcsokoládé

Elkészítése:

A tészta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a vizet, olajat és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett szilikonformába tesszük, és berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W) 5 percet sütjük. A mikró ajtaját még 3 percig ne nyissuk ki, hadd pihenjen a torta.

A krém készítése:

A karamellből 3 evőkanállal félreteszünk (ezzel kenjük majd le a kihűlt tortát), a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A habtejszínt a cukorral keményre verjük.

A torta összeállítása:

A tortát lekenjük a félretett 3 evőkanál karamellel, megszórjuk durvára tört földimogyoróval, rákenjük a krémet, és ráhalmozzuk a habtejszínt.

Olvasztott csokival, csokis mogyoróval vagy tetszés szerint díszítjük. A hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Tipp:

Nagyon finom karamelles torta, hamar elkészül. Jó étvágyat hozzá!