Hozzávalók:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a vizet, olajat és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett szilikonformába tesszük, és berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W) 5 percet sütjük. A mikró ajtaját még 3 percig ne nyissuk ki, hadd pihenjen a torta.
A karamellből 3 evőkanállal félreteszünk (ezzel kenjük majd le a kihűlt tortát), a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A habtejszínt a cukorral keményre verjük.
A tortát lekenjük a félretett 3 evőkanál karamellel, megszórjuk durvára tört földimogyoróval, rákenjük a krémet, és ráhalmozzuk a habtejszínt.
Olvasztott csokival, csokis mogyoróval vagy tetszés szerint díszítjük. A hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Nagyon finom karamelles torta, hamar elkészül. Jó étvágyat hozzá!