Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás-tejszínes sütemény recept

Karamellás-tejszínes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 púpos ek liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 6 nagyobb házi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor

    Karamellás krémhez:

    • 2 tasak Tejkaramellás pudingpor
    • 6 ek cukor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • 2 dl hulala
    • 0,5 tasak habfixáló
    • 3-4 kocka reszelt étcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. 6 tojásos piskótát sütünk. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.

    A tojásokat elválasztjuk. A fehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel további 2-3 percet verjük.

    Beleöntjük a tojások sárgáját, ezzel is 2-3 percet verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, de most már nem habverővel dolgozunk, hanem egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tésztát.

    A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a tészta, akkor megsült.

    Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

    Közben a krémhez a pudingporokat a cukorral összekeverjük és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
    Sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, összekeverjük. A piskótára simítjuk.

    A hulalát keményre verjük a habfixálóval és a pudingos rétegre kenjük. A tetejére csokit reszelünk. Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá