Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 0,5 dl tej

    Krém:

    • 10 dkg porcukor
    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 10 dkg margarin

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • karamell darabok

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztából közepes méretű lapokat nyújtunk és 190 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a cukrot és serpenyőben karamellizáljuk, majd felöntjük a tej 3/4-ed részével. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, majd amikor a karamell felolvadt beleöntjük a pudingporos tejet és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük, majd hozzádjuk a margarint és jól kihabosítjuk.

    A krémmel betöltjük a lapokat.

    A tojásfehérjét a cukorral vízgőt felett keményre verjük, majd a sütemény tetejét a habbal, habrózsákkal és karamell darabokkal díszítjük.

    Szeletelés előtt pár órát hagyjuk állni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá