Karamellás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 0,5 dl tej

Krém:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 10 dkg margarin

Tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • karamell darabok

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztából közepes méretű lapokat nyújtunk és 190 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütjük.

A krémhez a cukrot és serpenyőben karamellizáljuk, majd felöntjük a tej 3/4-ed részével. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, majd amikor a karamell felolvadt beleöntjük a pudingporos tejet és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük, majd hozzádjuk a margarint és jól kihabosítjuk.

A krémmel betöltjük a lapokat.

A tojásfehérjét a cukorral vízgőt felett keményre verjük, majd a sütemény tetejét a habbal, habrózsákkal és karamell darabokkal díszítjük.

Szeletelés előtt pár órát hagyjuk állni.