Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • tej

    Krém:

    • 25 dkg cukor
    • 4 cs vaníliás pudingpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 l tej
    • 35 dkg margarin

    Elkészítése: Karamellás szelet

    Hozzávalók:
    A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a tészta. Viszonylag kemény tésztát kapunk. 5 egyenlő részre osztjuk, egyenként 35*35 cm-es négyzetre nyújtjuk, majd gáztepsi hátulján, 170 fokon 10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.

    A krémhez a cukrot egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, felöntjük 2 dl vízzel. A tejben elkeverjük a pudingporokat 2 cs vaníliás cukorral, majd a karamellhez adjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint még melegen a pudingos krémbe dolgozzuk és a lapokat betöltjük a langyos krémmel. Másnap lehet is szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá