Karamellás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • tej

Krém:

  • 25 dkg cukor
  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 35 dkg margarin

Elkészítése: Karamellás szelet

Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a tészta. Viszonylag kemény tésztát kapunk. 5 egyenlő részre osztjuk, egyenként 35*35 cm-es négyzetre nyújtjuk, majd gáztepsi hátulján, 170 fokon 10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.

A krémhez a cukrot egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, felöntjük 2 dl vízzel. A tejben elkeverjük a pudingporokat 2 cs vaníliás cukorral, majd a karamellhez adjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint még melegen a pudingos krémbe dolgozzuk és a lapokat betöltjük a langyos krémmel. Másnap lehet is szeletelni.