Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 20 dkg margarin
    • 5 dkg kakaó
    • 30 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg liszt

    A krémhez

    • 12 dkg margarin
    • 2 tubus sűrített tej
    • 2 evőkanál méz
    • 7 dkg cukor

    A tetejére

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Megolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tojást, majd végül a lisztet.

    Kikent, kilisztezett 20×30-as tepsibe öntjük, és előmelegített 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

    A karamellkrémhez a margarint megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot.

    Kis lángon, folyamatosan kevergetjük, amíg karamellszíne lesz, ez kb. 15 perc, langyosra hűtjük.

    A tésztára öntjük, majd berakjuk a hűtőbe dermedni.

    Gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládét, belekeverjük az olajat, ráöntjük a süteményre és tálalásig hűtőben tartjuk.

    Tipp:

    Lehet a krémbe tenni pirított mogyorót és még a tetejére is lehet szórni egy keveset.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá