Karamellás szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg kakaó
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 22 dkg liszt

A krémhez

  • 12 dkg margarin
  • 2 tubus sűrített tej
  • 2 evőkanál méz
  • 7 dkg cukor

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

Megolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tojást, majd végül a lisztet.

Kikent, kilisztezett 20×30-as tepsibe öntjük, és előmelegített 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

A karamellkrémhez a margarint megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot.

Kis lángon, folyamatosan kevergetjük, amíg karamellszíne lesz, ez kb. 15 perc, langyosra hűtjük.

A tésztára öntjük, majd berakjuk a hűtőbe dermedni.

Gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládét, belekeverjük az olajat, ráöntjük a süteményre és tálalásig hűtőben tartjuk.

Tipp:

Lehet a krémbe tenni pirított mogyorót és még a tetejére is lehet szórni egy keveset.