Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toffifee szelet recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 15 dkg aszalt datolya, kimagozva, apróra vágva
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 dl forró, erős kávé
    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg hideg vaj
    • 5 dkg darált dió
    • 20 dkg barna cukor (a fehér is jó)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére:

    • 5 dkg darált dió
    • 5 teáskanál cukor
    • 1 teáskanál vaj
    • 4 evőkanál habtejszín

    Elkészítés:

    A tészta elkészítéséhez tegyük a datolyát egy tálba, öntsük rájuk a szódabikarbónát és a kávét, majd jól keverjük el őket. Tegyük a lisztet egy másik tálba, és a hideg vajjal morzsoljuk szét. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a darált diót, a cukrot, a sütőport és a csipet sót, majd keverjük el őket. A tojást verjük fel a vaníliás cukorral, és adjuk hozzá a datolyás keverékhez, majd ezt az egész keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és jól dolgozzuk el őket. A masszát tegyük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 35-40 perc alatt 180 fokon süssük meg.
    A sütemény tetejének az elkészítéséhez először keverjük össze a habtejszínt a vajjal. Ezt követően pirítsuk meg egy kicsit a diót, majd adjuk hozzá a cukrot, és egy picit karamellizáljuk meg, de vigyázzunk, hogy ne égessük oda! Ha karamellizálódtak a hozzávalók, akkor öntsük rájuk a tejszínes-vajas keveréket, miközben a gázt takarékra vesszük. Már csak annyi dolgunk van, hogy beforraljuk ezt a mázt.
    Ha a sütemény megsült, akkor még forrón vegyük ki a tepsiből, és oszlassuk el a tetején a forró mázt. Ezt követően hűtőben dermesszük meg a toffifee sütit, majd szépen szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá