Hozzávalók:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez tegyük a datolyát egy tálba, öntsük rájuk a szódabikarbónát és a kávét, majd jól keverjük el őket. Tegyük a lisztet egy másik tálba, és a hideg vajjal morzsoljuk szét. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a darált diót, a cukrot, a sütőport és a csipet sót, majd keverjük el őket. A tojást verjük fel a vaníliás cukorral, és adjuk hozzá a datolyás keverékhez, majd ezt az egész keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és jól dolgozzuk el őket. A masszát tegyük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 35-40 perc alatt 180 fokon süssük meg.
A sütemény tetejének az elkészítéséhez először keverjük össze a habtejszínt a vajjal. Ezt követően pirítsuk meg egy kicsit a diót, majd adjuk hozzá a cukrot, és egy picit karamellizáljuk meg, de vigyázzunk, hogy ne égessük oda! Ha karamellizálódtak a hozzávalók, akkor öntsük rájuk a tejszínes-vajas keveréket, miközben a gázt takarékra vesszük. Már csak annyi dolgunk van, hogy beforraljuk ezt a mázt.
Ha a sütemény megsült, akkor még forrón vegyük ki a tepsiből, és oszlassuk el a tetején a forró mázt. Ezt követően hűtőben dermesszük meg a toffifee sütit, majd szépen szeletelve kínáljuk.