Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stollwerck szelet recept

Stollwerck szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • kb fél deci tej

    Krémje:

    • 10 dkg cukor
    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 10 dkg margarin

    A tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Négy egyenlő részre osztjuk. 30*20 cm-es téglalapra nyújtjuk egyenként a lapokat és tepsi hátán egyenként kisütjük pár perc alatt előmelegített sütőben. (180 fokon, maximum 10 perc.)
    A krémhez 10 dkg cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 2,5 dl tejjel. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez, és állandóan kevergetve besűrítjük. Ha kihűlt akkor a margarint hozzákeverjük és jól eldolgozzuk. A lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére habot simítunk: a tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük. 10 dkg cukrot karamellizálunk, egy sütőpapíron elterítjük, ha megszilárdult akkor összezúzzuk és a sütemény tetejére szórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá