Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás krémes recept

Karamellás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek méz
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0.5 dl tej

    Sárga krémhez:

    • 5 dl tej
    • 2 cs vanilíás pudingpor
    • 2 dl víz,2 ek liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Fehér krémhez:

    • 6 ek kristálycukor
    • 1/2 l habtejszín
    • 1 tk zselatin
    • 1 dl víz

    Mázhoz:

    • 8 dkg porcukor
    • 1 cs karamellás pudingpor
    • 1 ek napraforgó olaj
    • 2 ek forró víz

    Elkészítése:

    Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt. Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle.

    A margarint és a porcukrot kikeverjük és a kihűlt pudinghoz tesszük. A fehér krémhez a habtejszínt habbá verjük.

    A cukrot megpirítjuk és a zselatinos vízzel felengedjük, majd belecsorgatjuk a habtejszínbe miközben keverjük. Az egyik tésztára rákenjük a sárga krémet,erre rásimítjuk a fehéret és rátesszük a másik lapot.

    A porcukrot, a karamell pudingot, az olajat és a forró vizet jól kiverjük és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá