Karamellás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek méz
  • 1 db tojás+1 db tojássárgája
  • 0.5 dl tej

Sárga krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs vanilíás pudingpor
  • 2 dl víz,2 ek liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Fehér krémhez:

  • 6 ek kristálycukor
  • 1/2 l habtejszín
  • 1 tk zselatin
  • 1 dl víz

Mázhoz:

  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs karamellás pudingpor
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 ek forró víz

Elkészítése:

Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt. Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle.

A margarint és a porcukrot kikeverjük és a kihűlt pudinghoz tesszük. A fehér krémhez a habtejszínt habbá verjük.

A cukrot megpirítjuk és a zselatinos vízzel felengedjük, majd belecsorgatjuk a habtejszínbe miközben keverjük. Az egyik tésztára rákenjük a sárga krémet,erre rásimítjuk a fehéret és rátesszük a másik lapot.

A porcukrot, a karamell pudingot, az olajat és a forró vizet jól kiverjük és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.