Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás hatlapos süti recept

Karamellás hatlapos süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl tej
    • 1 tasak szalakáli

    Krém:

    • 30 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 1 l tej
    • 20 dkg margarin
    • 1 tortabevonó

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk, majd hat egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtva 10-15 perc alatt készre sütjük.

    Krém:
    A cukrot karamellizáljuk (akkor jó, ha füstöl), majd óvatosan hozzáöntjük a tej felét kis lángon hagyjuk melegedni. A lisztet csomómentesen elkeverjük a megmaradt tejjel, majd ha elolvadt a karamellünk összeöntjük a két tejes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle.

    A margarint még forrón belekeverjük a krémbe és ezután betöltjük a kisült lapokat.

    A tetejét csokoládéval vonjuk be.

    Tipp:

    Kicsit bonyolultnak tűnik de nem az nem kell megijedni!
    A cukrot bátran karamellizáljuk mert az adja meg a finom ízt!
    Ha még forrón betöltjük, akkor pár óra múlva lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá