Karamellás hatlapos süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Karamellás hatlapos süti

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 tasak szalakáli

Krém:

  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 20 dkg margarin
  • 1 tortabevonó

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk, majd hat egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtva 10-15 perc alatt készre sütjük.

Krém:
A cukrot karamellizáljuk (akkor jó, ha füstöl), majd óvatosan hozzáöntjük a tej felét kis lángon hagyjuk melegedni. A lisztet csomómentesen elkeverjük a megmaradt tejjel, majd ha elolvadt a karamellünk összeöntjük a két tejes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle.

A margarint még forrón belekeverjük a krémbe és ezután betöltjük a kisült lapokat.

A tetejét csokoládéval vonjuk be.

Tipp:

Kicsit bonyolultnak tűnik de nem az nem kell megijedni!
A cukrot bátran karamellizáljuk mert az adja meg a finom ízt!
Ha még forrón betöltjük, akkor pár óra múlva lehet szeletelni.