Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamell krémes recept

Karamell krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a lapokhoz:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kis pohár tejföl

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 45 dkg kristálycukor
    • 14 dkg vaj

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és összegyúrjuk

    Négy részre osztjuk. Egyenlő nagyságú lapokat nyújtunk belőlük, villával megszurkáljuk, és egy tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon 5-10 perc alatt megsütjük (éppen hogy csak barnuljon).

    4 dl tejet a vaníliás cukorral felteszünk főzni. 1 dl tejben 4 evőkanál lisztet simára keverjük, hozzácsurgatjuk a felforrt tejhez, és sűrűre főzzük. A kristálycukrot lassú tűzön egy lábosban felolvasztjuk.

    Ezt az olvasztott cukrot óvatosan hozzácsurgatjuk a főtt krémhez (két ember csinálja), közben folyamatosan és gyorsan keverjük! Amikor langyos, belekeverjük a vajat és ezzel megtöltjük a lapokat.

    A tetejét porcukorral meghintjük. 1 éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy megpuhuljon.

    Tipp:

    Nálunk a Karácsony nem múlhat el e nélkül a sütemény nélkül. Nagyon finom! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá