Karamell krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hozzávalók a lapokhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis pohár tejföl

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 45 dkg kristálycukor
  • 14 dkg vaj

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és összegyúrjuk

Négy részre osztjuk. Egyenlő nagyságú lapokat nyújtunk belőlük, villával megszurkáljuk, és egy tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon 5-10 perc alatt megsütjük (éppen hogy csak barnuljon).

4 dl tejet a vaníliás cukorral felteszünk főzni. 1 dl tejben 4 evőkanál lisztet simára keverjük, hozzácsurgatjuk a felforrt tejhez, és sűrűre főzzük. A kristálycukrot lassú tűzön egy lábosban felolvasztjuk.

Ezt az olvasztott cukrot óvatosan hozzácsurgatjuk a főtt krémhez (két ember csinálja), közben folyamatosan és gyorsan keverjük! Amikor langyos, belekeverjük a vajat és ezzel megtöltjük a lapokat.

A tetejét porcukorral meghintjük. 1 éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy megpuhuljon.

Tipp:

Nálunk a Karácsony nem múlhat el e nélkül a sütemény nélkül. Nagyon finom! :)