Karácsonyi mézes puszedli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek meleg méz
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- én adtam még hozzá egy kiskanál fahéjat is
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd belemorzsolom a margarint. Utána hozzáadom a tojást és a mézet és jól összegyúrom az egészet.
Ha szépen összeált a tészta, akkor lisztezett lapon kinyújtom kb 3-4 mm vastagra és szaggatom/formázom, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom. Sütés előtt én még megszoktam kenni tojassal, de ez el is maradhat.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel éb 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ebből az adagból kb 70-80 darab sütim lett. Formáktol függ, milyen nagyok (nekünk kevés volt, sütnöm kellett végül még 1 adaggal) :D A végén díszíthető akár dióval is, aki szereti.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »