Karácsonyi mézes puszedli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek meleg méz
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - én adtam még hozzá egy kiskanál fahéjat is
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd belemorzsolom a margarint. Utána hozzáadom a tojást és a mézet és jól összegyúrom az egészet.
Ha szépen összeált a tészta, akkor lisztezett lapon kinyújtom kb 3-4 mm vastagra és szaggatom/formázom, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom. Sütés előtt én még megszoktam kenni tojassal, de ez el is maradhat.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel éb 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ebből az adagból kb 70-80 darab sütim lett. Formáktol függ, milyen nagyok (nekünk kevés volt, sütnöm kellett végül még 1 adaggal) :D A végén díszíthető akár dióval is, aki szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »









