Karácsonyi mézes puszedli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek meleg méz
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- én adtam még hozzá egy kiskanál fahéjat is
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd belemorzsolom a margarint. Utána hozzáadom a tojást és a mézet és jól összegyúrom az egészet.
Ha szépen összeált a tészta, akkor lisztezett lapon kinyújtom kb 3-4 mm vastagra és szaggatom/formázom, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom. Sütés előtt én még megszoktam kenni tojassal, de ez el is maradhat.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel éb 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ebből az adagból kb 70-80 darab sütim lett. Formáktol függ, milyen nagyok (nekünk kevés volt, sütnöm kellett végül még 1 adaggal) :D A végén díszíthető akár dióval is, aki szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »