Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi gesztenyés fatörzs recept

Karácsonyi gesztenyés fatörzs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1 dl olaj
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál keserű kakaó
    • fél csomag sütőpor

    Csokikrémhez:

    • 1 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 140 g cukor
    • 1 ek kávé
    • 2 ek keserű kakaó
    • 1/2 kanál liszt
    • 200 g margarin

    Gesztenyés töltelékhez:

    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 24 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl rum

    Elkészítése:

    Ez a mennyiség elég egy 33 x 38 cm-es tepsihez. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót, az olajat, majd adunk hozzá két kanál kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezzel lazítjuk a tojássárgás masszát. Utána hozzá keverjük óvatos mozdulatokkal a többi fehérjét.

    Az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon Kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk és szorosan feltekerjük, majd így hagyjuk hűlni.

    Elkészítjük kívülre a bevonót. A hozzávalókat egy tálban kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd hűvös helyen kihűtjük. Ha kihűlt robotgép segítségével hozzákeverjük a margarint.

    A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, cukorral és a rummal összegyúrjuk és kész is. Elővesszük a piskótatekercset kitekerjük a konyharuhából és betöltjük jó vastagon a gesztenyés krémmel.

    Feltekerjük és a tálca méretéhez igazítva méretre vágjuk. Nekem kisebb tálcám volt, mint amekkorára a tekercs készült így levágtam a felét és azt is ferdén elvágtam úgy tettem a két oldalához.

    A két kisebb darabot félretettem és bekentem a középső törzset csokikrémmel. Miután megvolt visszatettem a két kisebb darabot és azt is bekentem csokikrémmel. Villával csíkokat húztam bele és fehér, piros, zöld fondanból készített téli szimbólumokkal díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá