Hozzávalók:
Csokikrémhez:
Gesztenyés töltelékhez:
Elkészítése:
Ez a mennyiség elég egy 33 x 38 cm-es tepsihez. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót, az olajat, majd adunk hozzá két kanál kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezzel lazítjuk a tojássárgás masszát. Utána hozzá keverjük óvatos mozdulatokkal a többi fehérjét.
Az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon Kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk és szorosan feltekerjük, majd így hagyjuk hűlni.
Elkészítjük kívülre a bevonót. A hozzávalókat egy tálban kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd hűvös helyen kihűtjük. Ha kihűlt robotgép segítségével hozzákeverjük a margarint.
A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, cukorral és a rummal összegyúrjuk és kész is. Elővesszük a piskótatekercset kitekerjük a konyharuhából és betöltjük jó vastagon a gesztenyés krémmel.
Feltekerjük és a tálca méretéhez igazítva méretre vágjuk. Nekem kisebb tálcám volt, mint amekkorára a tekercs készült így levágtam a felét és azt is ferdén elvágtam úgy tettem a két oldalához.
A két kisebb darabot félretettem és bekentem a középső törzset csokikrémmel. Miután megvolt visszatettem a két kisebb darabot és azt is bekentem csokikrémmel. Villával csíkokat húztam bele és fehér, piros, zöld fondanból készített téli szimbólumokkal díszítettem.