Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalácspuding recept

Kalácspuding
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    18 cm-es formához

    • 18 dkg kalács/kenyér
    • 5 dl tej
    • 6 dkg margarin
    • 9 dkg cukor
    • 10 dkg mazsola
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • esetleg 1-2 dl rum a mazsola áztatásához

    Elkészítése:

    Felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a cukrot és margarint, kevergetjük, amíg felolvadnak. A kalácsot felkockázzuk és ráöntjük a tejet. Fél órát állni hagyjuk.

    A mazsolát beáztatjuk a rumba vagy vízbe, ezt is állni hagyjuk. A tojásokat lazán felverjük, majd ráöntjük a kalácskockákra és összekeverjük a mazsolával, citromhéjjal együtt.

    Sütőpapíros formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbáig).

    10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd felszeletjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá