Kalácspuding

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalácspuding

Hozzávalók:
18 cm-es formához

  • 18 dkg kalács/kenyér
  • 5 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 9 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • esetleg 1-2 dl rum a mazsola áztatásához

Elkészítése:

Felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a cukrot és margarint, kevergetjük, amíg felolvadnak. A kalácsot felkockázzuk és ráöntjük a tejet. Fél órát állni hagyjuk.

A mazsolát beáztatjuk a rumba vagy vízbe, ezt is állni hagyjuk. A tojásokat lazán felverjük, majd ráöntjük a kalácskockákra és összekeverjük a mazsolával, citromhéjjal együtt.

Sütőpapíros formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbáig).

10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd felszeletjük.