Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos-meggyes kevert recept

Joghurtos-meggyes kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár natúr joghurt 150 gr-os
    • 2 pohár kristálycukor
    • 1 pohár étolaj
    • 1 cs sütőpor
    • 2 pohár finomliszt
    • 1 pohár kakaópor
    • 1 tk citromlé
    • 1 üveg magozott meggy 700 gr-os

    A mérce:

    • a joghurtos pohár

    A mázhoz:

    • 10 dkg csokoládé + 1 ek étolaj
    • 3-4 dkg mandulaforgács

    Elkészítése:
    A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük elektromos keverővel(7-8 perc). A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük egy tálban. Hozzákeverjük az olajat,citromlevet,majd a sütőporral elkevert lisztes kakaót.
    25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,a masszát beleöntjük,elsimítjuk és rászórjuk a lecsepegtetett meggyet és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
    A kihűlt süteményt bevonjuk.

    A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tésztára öntjük.
    A mandulaforgácsot pici vajon “megpirítjuk” és a csokoládéra szórjuk.
    Meggyszemekkel és meggyfa levéllel díszítettem.
    Finom,könnyű sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá