Joghurtos-meggyes kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 1 pohár natúr joghurt 150 gr-os
  • 2 pohár kristálycukor
  • 1 pohár étolaj
  • 1 cs sütőpor
  • 2 pohár finomliszt
  • 1 pohár kakaópor
  • 1 tk citromlé
  • 1 üveg magozott meggy 700 gr-os

A mérce:

  • a joghurtos pohár

A mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé + 1 ek étolaj
  • 3-4 dkg mandulaforgács

Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük elektromos keverővel(7-8 perc). A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük egy tálban. Hozzákeverjük az olajat,citromlevet,majd a sütőporral elkevert lisztes kakaót.
25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,a masszát beleöntjük,elsimítjuk és rászórjuk a lecsepegtetett meggyet és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A kihűlt süteményt bevonjuk.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tésztára öntjük.
A mandulaforgácsot pici vajon “megpirítjuk” és a csokoládéra szórjuk.
Meggyszemekkel és meggyfa levéllel díszítettem.
Finom,könnyű sütemény.