Hozzávalók:
A mérce:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük elektromos keverővel(7-8 perc). A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük egy tálban. Hozzákeverjük az olajat,citromlevet,majd a sütőporral elkevert lisztes kakaót.
25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,a masszát beleöntjük,elsimítjuk és rászórjuk a lecsepegtetett meggyet és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A kihűlt süteményt bevonjuk.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tésztára öntjük.
A mandulaforgácsot pici vajon “megpirítjuk” és a csokoládéra szórjuk.
Meggyszemekkel és meggyfa levéllel díszítettem.
Finom,könnyű sütemény.