Kakaós túrós sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor (vagy édesítő)
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 evőkanál búzadara
- 1-2 evőkanál tejföl
- ízlés szerint cukor vagy édesítő
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük.
Az egyik tésztacipót kinyújtjuk és beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd kihűtjük. A túrót elkeverjük a búzadarával, a tejföllel és a cukorral.
A túrót rásimítjuk a tésztára, majd befedjük a kihűlt pudinggal. Ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapot, megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tetejét meghintjük porcukorral vagy olvasztott csokival vonjuk be, majd miután teljesen kihűlt, szeletelve tálaljuk a süteményt.
Tipp:
Aki szereti a túróba citromhéjat és mazsolát is tehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »