Kakaós túrós sütemény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor (vagy édesítő)
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 evőkanál búzadara
- 1-2 evőkanál tejföl
- ízlés szerint cukor vagy édesítő
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük.
Az egyik tésztacipót kinyújtjuk és beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd kihűtjük. A túrót elkeverjük a búzadarával, a tejföllel és a cukorral.
A túrót rásimítjuk a tésztára, majd befedjük a kihűlt pudinggal. Ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapot, megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tetejét meghintjük porcukorral vagy olvasztott csokival vonjuk be, majd miután teljesen kihűlt, szeletelve tálaljuk a süteményt.
Tipp:
Aki szereti a túróba citromhéjat és mazsolát is tehet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.