Kakaós túrós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 10 dkg kristálycukor (vagy édesítő)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük.

Az egyik tésztacipót kinyújtjuk és beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd kihűtjük. A túrót elkeverjük a búzadarával, a tejföllel és a cukorral.

A túrót rásimítjuk a tésztára, majd befedjük a kihűlt pudinggal. Ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapot, megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Tetejét meghintjük porcukorral vagy olvasztott csokival vonjuk be, majd miután teljesen kihűlt, szeletelve tálaljuk a süteményt.

Tipp:

Aki szereti a túróba citromhéjat és mazsolát is tehet.