Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós szelet recept

Kakaós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 17 dkg porcukor
    • 12 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
    • 3 dkg kakaó
    • 1 dl tej

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 4 evőkanál liszt
    • 17 dkg margarin
    • 17 dkg porcukor

    Elkészítése:
    Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát és összekeverjük. Beletesszük a margarint és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport és ezt is elkeverjük benne. Beletesszük a tojásokat és nagyjából elkeverjük, majd beleöntjük a tejet és most már összegyúrjuk teljesen. Három egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az első gombócot kinyújtjuk és egy kilisztezett tepsibe tesszük, majd kb 10 perc alatt megsütjük.

    A maradék két gombócot is megsütjük és félretesszük. A tésztalapokat letakarjuk konyharuhával, hogy ne száradjanak ki nagyon. A krémhez a lisztet simára keverjük 2 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a lisztes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Amikor a krém kihűlt hozzákeverjük a margarinos cukrot is.

    Egy tálcára kitesszük az első tésztalapot, erre rákenjük a krém felét, majd a második lapot rátesszük, a krém másik felét arra kenjük és végül befedjük a harmadik tésztalappal. A felső lapot kissé megnyomkodjuk, ha megpuhultak a lapok csokimázzal vonjuk be.
    Én nem csokimázat tettem a tetejére hanem a krémből vettem el és azzal vontam be és olvasztott csókival díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá