Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós – pudingos tortaszelet recept

Kakaós – pudingos tortaszelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg zsír
    • 2 ek méz
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • ízlés szerint fahéj
    • csipet só
    • kb 3 dl tej

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor

    Tetejére

    • kb 5 dkg étcsokoládé /reszelve/

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük.

    A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, a csipet sóval és apránkénta tejjel felváltva hozzáadagoljuk a masszához, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós.

    A tepsibe sütőpapírt helyezünk, egyenletesen belesimítjuk a masszát és a sütőben tűpróbáig sütjük. 180 fokon kb 20 percig.

    Ha kész hagyjuk kihűlni, ezután kettévágjuk.

    A pudingot cukor nélkül 6 dl tejben sűrűre főzzük, majd ezt is kihűtjük.

    A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a végén jól össze dolgozzuk a pudinggal.

    A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, de a tetejére keveset hagyunk belőle.

    A kész sütire egyenletesen elosszuk a maradék krémet, majd meghintjük reszelt étcsokoládéval.

    A tepsi méret:

    32*24 cm

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá