Kakaós – pudingos tortaszelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 tojás
  • 8 dkg zsír
  • 2 ek méz
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • ízlés szerint fahéj
  • csipet só
  • kb 3 dl tej

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Tetejére

  • kb 5 dkg étcsokoládé /reszelve/

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük.

A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, a csipet sóval és apránkénta tejjel felváltva hozzáadagoljuk a masszához, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós.

A tepsibe sütőpapírt helyezünk, egyenletesen belesimítjuk a masszát és a sütőben tűpróbáig sütjük. 180 fokon kb 20 percig.

Ha kész hagyjuk kihűlni, ezután kettévágjuk.

A pudingot cukor nélkül 6 dl tejben sűrűre főzzük, majd ezt is kihűtjük.

A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a végén jól össze dolgozzuk a pudinggal.

A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, de a tetejére keveset hagyunk belőle.

A kész sütire egyenletesen elosszuk a maradék krémet, majd meghintjük reszelt étcsokoládéval.

A tepsi méret:

32*24 cm