Kakaós mokkaszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 24 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 22 dkg rétesliszt
- 5 ek fekete kávé
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 17 dkg cukor
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 cl rum
- 2 ek kakaópor
Kávés mázhoz:
- 16 dkg porcukor
- 1 ek forró víz
- 2 ek forró fekete kávé
- 1 ek rum
Elkészítése:
A piskóta készítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzákeverjük a tojássárgáját.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a piskóta masszához adjuk. Jól elkeverjük.
Végül a a hidegre hűlt kávét is hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 20×30 cm-es tepsiben 3 lapot sütünk belőle.
A krém készítés:
A tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük. Sűrűre felfőzzük.
A kihűlt masszához keverjük a vajat, a kakaóport és a rumot. Jól kihabosítjuk.
A máz készítése:
A porcukrot a kávával, a rummal és a vízzel jól kikeverjük. Kis időre betehetjük a mikróba, akkor előbb oldódik a cukor, és könnyebb kikeverni.
Összeállítás:
A kisült, kihűlt lapok közé töltjük a krémet, majd a mázzal a süti tetejét befedjük.
A kakaós mokkaszelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 12 g