Kakaós mokkaszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 24 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 22 dkg rétesliszt
  • 5 ek fekete kávé

Krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 17 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 cl rum
  • 2 ek kakaópor

Kávés mázhoz:

  • 16 dkg porcukor
  • 1 ek forró víz
  • 2 ek forró fekete kávé
  • 1 ek rum

Elkészítése:

A piskóta készítése:

A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzákeverjük a tojássárgáját.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a piskóta masszához adjuk. Jól elkeverjük.
Végül a a hidegre hűlt kávét is hozzákeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 20×30 cm-es tepsiben 3 lapot sütünk belőle.

A krém készítés:

A tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük. Sűrűre felfőzzük.
A kihűlt masszához keverjük a vajat, a kakaóport és a rumot. Jól kihabosítjuk.

A máz készítése:

A porcukrot a kávával, a rummal és a vízzel jól kikeverjük. Kis időre betehetjük a mikróba, akkor előbb oldódik a cukor, és könnyebb kikeverni.

Összeállítás:

A kisült, kihűlt lapok közé töltjük a krémet, majd a mázzal a süti tetejét befedjük.