Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós krémes recept

Kakaós krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*34 cm-es tespihez:
    A tésztához:

    • 1 evőkanál kakaópor
    • 10 dkg porcukor
    • fél csomag sütőpor
    • 10 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál víz
    • fél dl étolaj

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • ízlés szerinti kristálycukor
    • 2,5 tej

    Tetejére:

    • kakaópor

    Elkészítése:

    A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat, az egész tojást, a porcukrot és a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajat és a sütőport.

    A tepsit sütőpapírral béleljük, elterítjük benne a masszát, majd 200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.

    A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

    A vaníliás pudingport a tejben felfőzzük a cukorral és még forrón beletekeverjük a tojásfeérje habját, majd a kihűlt tésztára öntjük az egészet.

    Visszatesszük a sütőbe és további 3 percig sütjük.

    Ha kihűlt kakaóporral megszórjuk és tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá