Kakaós krémes recept
Hozzávalók egy 20*34 cm-es tespihez:
A tésztához:
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál víz
- fél dl étolaj
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - ízlés szerinti kristálycukor
- 2,5 tej
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat, az egész tojást, a porcukrot és a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajat és a sütőport.
A tepsit sütőpapírral béleljük, elterítjük benne a masszát, majd 200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A vaníliás pudingport a tejben felfőzzük a cukorral és még forrón beletekeverjük a tojásfeérje habját, majd a kihűlt tésztára öntjük az egészet.
Visszatesszük a sütőbe és további 3 percig sütjük.
Ha kihűlt kakaóporral megszórjuk és tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









