Kakaós krémes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20*34 cm-es tespihez:
A tésztához:
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- fél dl étolaj
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- ízlés szerinti kristálycukor
- 2,5 tej
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat, az egész tojást, a porcukrot és a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajat és a sütőport.
A tepsit sütőpapírral béleljük, elterítjük benne a masszát, majd 200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A vaníliás pudingport a tejben felfőzzük a cukorral és még forrón beletekeverjük a tojásfeérje habját, majd a kihűlt tésztára öntjük az egészet.
Visszatesszük a sütőbe és további 3 percig sütjük.
Ha kihűlt kakaóporral megszórjuk és tálalhatjuk is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.