Kakaós krémes recept

Hozzávalók egy 20*34 cm-es tespihez:
A tésztához:
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- fél dl étolaj
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- ízlés szerinti kristálycukor
- 2,5 tej
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat, az egész tojást, a porcukrot és a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajat és a sütőport.
A tepsit sütőpapírral béleljük, elterítjük benne a masszát, majd 200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A vaníliás pudingport a tejben felfőzzük a cukorral és még forrón beletekeverjük a tojásfeérje habját, majd a kihűlt tésztára öntjük az egészet.
Visszatesszük a sütőbe és további 3 percig sütjük.
Ha kihűlt kakaóporral megszórjuk és tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »