Kakaós krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kakaós krémes

Hozzávalók egy 20*34 cm-es tespihez:
A tésztához:

  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 6 evőkanál víz
  • fél dl étolaj

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 tojásfehérje
  • ízlés szerinti kristálycukor
  • 2,5 tej

Tetejére:

  • kakaópor

Elkészítése:

A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat, az egész tojást, a porcukrot és a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajat és a sütőport.

A tepsit sütőpapírral béleljük, elterítjük benne a masszát, majd 200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.

A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

A vaníliás pudingport a tejben felfőzzük a cukorral és még forrón beletekeverjük a tojásfeérje habját, majd a kihűlt tésztára öntjük az egészet.

Visszatesszük a sütőbe és további 3 percig sütjük.

Ha kihűlt kakaóporral megszórjuk és tálalhatjuk is.