Kakaós-kókuszos kevert recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott langyos vaj
- 1/4 liter tej
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 5 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint rum
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.
Közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát!
Amint kivettem a sütőből még megszórtam kókuszreszelékkel.
Tepsi méret:
20×30 cm-es tepsi
Tipp:
Barna Pap Mónika receptje alapján készítettem a süteményt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.