Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-kókuszos kevert recept

Kakaós-kókuszos kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott langyos vaj
    • 1/4 liter tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg cukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • ízlés szerint rum
    • 3 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük.

    A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.

    Közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.

    Végezzünk tűpróbát!

    Amint kivettem a sütőből még megszórtam kókuszreszelékkel.

    Tepsi méret:

    20×30 cm-es tepsi

    Tipp:

    Barna Pap Mónika receptje alapján készítettem a süteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá