Kakaós-kókuszos kevert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg olvasztott langyos vaj
- 1/4 liter tej
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 5 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint rum
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.
Közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát!
Amint kivettem a sütőből még megszórtam kókuszreszelékkel.
Tepsi méret:
20×30 cm-es tepsi
Tipp:
Barna Pap Mónika receptje alapján készítettem a süteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










