Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-kókuszos fakanalas sütemény recept

Kakaós-kókuszos fakanalas sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói:

    • 40 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 12 dkg  margarin (olvasztott)
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só

    Máz hozzávalói:

    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg kristály cukor
    • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
    • 6 ek. tej

    Tetejére:

    • kókuszreszelék

    Elkészítés: (Tepsi mérete: 20×36 cm)

    Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összekeverjük. Végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és a csipet sóval kevert lisztet. Kicsit folyós tészta masszát kapunk.

    A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. (Tűpróba).

    Ha megsült kivesszük a sütőből és még forró tésztába egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk. (kb. 3-4 cm távolságra egymástól). Félre tesszük hűlni.

    Közben elkészítjük a kakaós mázat: a máz összes hozzávalóit egy lábosba bele tesszük és alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, míg össze nem olvadnak. (Nem kell forralni).

    A kihűlt tészta tetejére ráöntjük a kihűlt kakaós mázat, úgyhogy mindenhova kerüljön és belefolyjon a lyukakba is. Végül pedig a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

    Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni, majd fogyasztás előtt egyforma kockákra felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá