Kakaós-kókuszos fakanalas sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kakaós-kókuszos fakanalas sütemény

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg  margarin (olvasztott)
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Máz hozzávalói:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg kristály cukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 6 ek. tej

Tetejére:

  • kókuszreszelék

Elkészítés: (Tepsi mérete: 20×36 cm)

Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összekeverjük. Végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és a csipet sóval kevert lisztet. Kicsit folyós tészta masszát kapunk.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. (Tűpróba).

Ha megsült kivesszük a sütőből és még forró tésztába egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk. (kb. 3-4 cm távolságra egymástól). Félre tesszük hűlni.

Közben elkészítjük a kakaós mázat: a máz összes hozzávalóit egy lábosba bele tesszük és alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, míg össze nem olvadnak. (Nem kell forralni).

A kihűlt tészta tetejére ráöntjük a kihűlt kakaós mázat, úgyhogy mindenhova kerüljön és belefolyjon a lyukakba is. Végül pedig a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni, majd fogyasztás előtt egyforma kockákra felvágjuk.