Kakaós-karamellás tortácska recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1,2 dl tej
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- 1 narancs héja lereszelve
Krém:
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 2 ek cukor
Díszítéshez
- 1 doboz ostyavirág
- 1 doboz csokipasztilla
Elkészítése:
Robotgéppel a vajat a cukorral, és a tojásokkal, sóval jól kikeverjük, majd a kakaóval, és a sütőporral, reszelt narancshéjjal elkevert liszttel simára keverjük a tésztát. Ezután vajjal kikent, lisztezett tortlett formákba öntjük a tésztát. 160 fokon tűpróbáig sütjük, ami kb. 20 perc. Kihűlés után a közepét kivesszük, és abba kerül a karamellpuding és a csokipasztilla meg ostyavirág díszítésnek.
Tanácsok, tippek
A tésztát, amit a közepéből kiveszünk, hogy üreget kapjunk, elhasználhatjuk kókuszgolyónak, vagy puncsgolyónak.
Tipp:
Saját receptem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.