Kakaós-karamellás tortácska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 darab tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1,2 dl tej
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 narancs héja lereszelve

Krém:

  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 2 ek cukor

Díszítéshez

  • 1 doboz ostyavirág
  • 1 doboz csokipasztilla

Elkészítése:

Robotgéppel a vajat a cukorral, és a tojásokkal, sóval jól kikeverjük, majd a kakaóval, és a sütőporral, reszelt narancshéjjal elkevert liszttel simára keverjük a tésztát. Ezután vajjal kikent, lisztezett tortlett formákba öntjük a tésztát. 160 fokon tűpróbáig sütjük, ami kb. 20 perc. Kihűlés után a közepét kivesszük, és abba kerül a karamellpuding és a csokipasztilla meg ostyavirág díszítésnek.
Tanácsok, tippek

A tésztát, amit a közepéből kiveszünk, hogy üreget kapjunk, elhasználhatjuk kókuszgolyónak, vagy puncsgolyónak.

Tipp:

Saját receptem.