Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kalács recept

Kakaós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g liszt
    • 80 ml olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 120 ml tej
    • 15 g élesztő
    • 1 ek cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 3 ek kakaópor
    • 3 ek porcukor
    • 2 ek liszt

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá kevés cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztőt és alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk. Egy órát letakarva, langyos helyen kelesztjük.

    Ma megkelt kinyújtjuk ujjnyi vastagra, olajjal megkenjük és rászórjuk a tölteléket, majd lecsepegtetjük olajjal. Feltekerjük és megkenjük felvert tojással, majd késsel kissé megszurkáljuk.

    Beletesszük a tepsibe és 15 percig kelesztjük még. Előmelegített sütőben, 160 fokon készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá