Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kalács recept

Kakaós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 ek tejpor (ha nincs, az sem baj)
    • 3 ek cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb. 3 dl langyos tej
    • 3 dkg élesztő
    • 6 dkg olvasztott vaj

    + a kakaós részhez:

    • 2 púpozott ek kakaópor (nem a cukrozott)
    • 1 ek porcukor
    • 1 ek olvasztott vaj

    Elkészítése:

    Az elkészítés rendkívül egyszerű.

    A langyos tejben keverd el a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Amikor látod, hogy felfutott (fura, kissé „habos” állagú , akkor az összes többi hozzávalóval gyúrd össze. Lágy, ruganyos tésztát kapsz. Ha túl puha, vagy nagyon ragad, adhatsz hozzá egy kevés lisztet, vagy ha úgy látod, tejet. Én a kenyérsütőben szoktam dagasztani, úgy sokkal egyszerűbb.

    Vágd ketté a kapott cipót, és az egyikhez add hozzá a kakaós rész plusz hozzávalóit, majd jól gyúrd át.

    Egy-egy tálban hagyd kelni a tésztákat, kb 40-50 percet. (Ne ez alatt az idő alatt szellőztesd a konyhát, mert a hideget nem szereti.)

    Mindkét cipót nyújtsd ki azonos méretű téglalapra, fektesd egymásra, és mint a piskótatekercset, tekerd fel.

    Mehet a tepsibe. Ha ilyen kuglófszerű kalácsot szeretnél, akkor a hengeredet fektesd körbe a formában, és a végüket hajtogasd egymásba. Én cukros tejjel kentem meg a tetejét, ami később persze az alja lett.

    30-40 perc kelesztés után 180 C fokon 20-30 perc alatt készre sütöd.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá