Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós fonott kalács recept

Kakaós fonott kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 600 g liszt (+a deszka lisztezéséhez)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + a fehérje a kenéshez
    • 4 dl tej
    • 50 g élesztő
    • 60 g cukor
    • 2 ek olaj

    A töltelékez:

    • 250 g puha vaj
    • 200 g cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 púpos ek holland kakaópor

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl tejben egy-egy evőkanál cukorral és liszttel elkeverve felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, tejjel, a tojássárgájával, és az olajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától.

    Lisztezett deszkára borítjuk, 6 egyforma nagyságú cipót készítünk belőle, és konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük őket. Közben robotgéppel összekeverjük a töltelék hozzávalóit.

    A cipókat egyenként kb. 30×25 cm-es téglalappá nyújtjuk, lisztezzük, nehogy leragadjon. Mindegyiket megkenjük a kakaós krémmel. A megkent lapokból hosszú hengert formázunk, majd hármat-hármat a megszokott módon összefonunk. A kalácsok két végét az ujjunkkal összenyomjuk, hogy ne válljon szét.

    Közepes nagyságú tepsibe tesszük és újabb 40 percig kelesztjük, letakarva. Utána megkenjük a tojásfehérjével és 170 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük. Tűpróba!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá