Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-diós-lekváros kocka recept

Kakaós-diós-lekváros kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 20 dkg liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg darált dió
    • 18 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 35 dkg porcukor
    • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 kk szódabikarbóna
    • rum aroma (ízlés szerint)
    • sárgabaracklekvár

    Máz hozzávalói:

    • 5 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek tej
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

    Elkészítése:

    A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját is hozzáadva jól összekeverjük. A kakaóval, a darált dióval és a szódabikarbónával kevert lisztet beleöntjük a cukros tojássárgás margarinba, összekeverjük.

    A tojások fehérjét kemény habbá felverjük és ezt is beleforgatjuk. Végül a masszába rum aromát keverünk bele.

    Margarinnal kikent és lisztezett tepsibe (20 x 36 cm) öntjük a masszát, majd szépen egyenletesen elkenjük.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült, kivesszük és még forrón jó vastagon rákenjük a tetejére a lekvárt.

    Máz készítése:

    Lábosba öntjük a tejet, beletesszük a margarint, a porcukrot és a kakaóport. Az egészet összemelegítjük, és még melegen ráöntjük a sütemény tetejére.

    Ha kihűlt a tészta, betesszük dermedni a hűtőbe. Ha lehűlt, vízbe mártott késsel szépen felszeleteljük kockákra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá