Kakaós-diós-lekváros kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 20 dkg darált dió
  • 18 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 35 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • rum aroma (ízlés szerint)
  • sárgabaracklekvár

Máz hozzávalói:

  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek tej
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítése:

A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját is hozzáadva jól összekeverjük. A kakaóval, a darált dióval és a szódabikarbónával kevert lisztet beleöntjük a cukros tojássárgás margarinba, összekeverjük.

A tojások fehérjét kemény habbá felverjük és ezt is beleforgatjuk. Végül a masszába rum aromát keverünk bele.

Margarinnal kikent és lisztezett tepsibe (20 x 36 cm) öntjük a masszát, majd szépen egyenletesen elkenjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült, kivesszük és még forrón jó vastagon rákenjük a tetejére a lekvárt.

Máz készítése:

Lábosba öntjük a tejet, beletesszük a margarint, a porcukrot és a kakaóport. Az egészet összemelegítjük, és még melegen ráöntjük a sütemény tetejére.

Ha kihűlt a tészta, betesszük dermedni a hűtőbe. Ha lehűlt, vízbe mártott késsel szépen felszeleteljük kockákra.