Kakaós csavart virág recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1.5 dl tej
- 4 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 4 dkg cukor
- ízlés szerint só
Töltelékhez:
- 4 dkg vaj vagy margarin
- 3 púpozott evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
Tetejére:
- ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tálba szitált lisztet összedagasztjuk a tojásokkal, a vajjal, a sóval, a cukorral és a felfuttatott élesztőt.
Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta, akkor lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és még 10 percig kelesztjük, majd egyforma nagyságúra, téglalap alakúra nyújtjuk és az egyiket megkenjük a kakaós töltelékkel: a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a porcukrot és a kakaóport.
Ráfektetjük a másik téglalapot, majd 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
Egy csíkot megfogunk és elkezdjük tekerni, majd csigalakba megformázzuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk és még kelesztjük addig míg a sütőt előmelegítjük 175-180 °C-ra.
Megkenjük felvert tojással és az előmelegített sütőbe téve 15-20 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »