Kakaós csavart virág recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1.5 dl tej
- 4 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 4 dkg cukor
- ízlés szerint só
Töltelékhez:
- 4 dkg vaj vagy margarin
- 3 púpozott evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
Tetejére:
- ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tálba szitált lisztet összedagasztjuk a tojásokkal, a vajjal, a sóval, a cukorral és a felfuttatott élesztőt.
Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta, akkor lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és még 10 percig kelesztjük, majd egyforma nagyságúra, téglalap alakúra nyújtjuk és az egyiket megkenjük a kakaós töltelékkel: a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a porcukrot és a kakaóport.
Ráfektetjük a másik téglalapot, majd 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
Egy csíkot megfogunk és elkezdjük tekerni, majd csigalakba megformázzuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk és még kelesztjük addig míg a sütőt előmelegítjük 175-180 °C-ra.
Megkenjük felvert tojással és az előmelegített sütőbe téve 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









